Det finns många som är intresserade av historia och den tidsperiod som tycks fascinera mest är kanske medeltiden. Denna tidsepok som sträckte sig över 500 år har mycket spännande att bjuda på, både när det gäller sagor och myter och om man vill försöka hålla sig till rena fakta.

Och det valet gäller förstås också för den som, av någon anledning, vill klä sig i medeltidskläder.

Om du har blivit bjuden på maskerad eller en temafest där medeltiden passar in, väljer du kanske att klä ut dig till någon mer mytomspunnen figur. Här passar riddare i rustning, prinsessor och kanske till och med Robin Hood in. För vem för inte tankarna till tappra riddare som kämpar mot otäcka drakar för den vackra prinsessans skull när man för medeltiden på tal. Men, det finns kanske tillfällen när man är mer noga med att de medeltidskläder man bär är riktigt verklighetstrogna. Den som använder medeltidskläder för lajv, eller som kanske tänker besöka något av de stora medeltidsevenemang som finns, vill förmodligen ha en klädedräkt som verkligen ser ut som de gjorde på medeltiden.

Naturligtvis finns det inte bara en typ av medeltidskläder som är tidstypiska. Hur man klädde sig på den tiden berodde till stor del på vilken samhällsklass man tillhörde, vad man hade råd med och vilken tillgång på material det fanns. Eftersom medeltiden varade i flera hundra år förändrades också de typiska kläderna över tid.

Vill du vara riktigt säker på att ha medeltidskläder som stämmer exakt med de kläder man bar på den tiden, kan du titta på bilder och läsa texter från tiden, eller göra ett besök på något museum som visar bevarade medeltidskläder.

När du ska välja dina medeltidskläder har du den stora fördelen att själv kunna bestämma vilken samhällsklass du vill representera. Du kan klä dig som adel, borgare eller bönder, oavsett vem du är i ditt vanliga liv. Eftersom kläderna såg helt olika ut beroende på klasstillhörighet, kan det vara smart att läsa på lite om tidens kläder innan du väljer din dräkt.

En komplett och färdig medeltidsdräkt

Enklast är det att skaffa en komplett och färdig medeltidsdräkt, men du kan naturligtvis också kombinera ihop olika plagg själv för att få en personlig och unik dräkt.

Störst utbud av medeltidskläder finner du här, på nätet. Här ser du hela det stora sortimentet samlat, och du kan i lugn och ro gå igenom de olika dräkterna och välja den som passar dig bäst. Att köpa maskeraddräkter och andra specialkläder på nätet är enkelt och går snabbt. När du har bestämt dig kan du ha dina kläder med posten inom bara några dagar. Medeltidsdräkter finns för både vuxna och barn, kvinnor och män. Så det spelar egentligen ingen roll om det handlar om maskerad, temafest, barnkalas eller en större tillställning med medeltidstema. Du kommer garanterat att hitta de perfekta medeltidskläderna här. Ta dig tid att välja, och du kommer att hitta de kläder som motsvarar dina krav både vad gäller utseende, tidstrogenhet, material och pris.